Olie til fyr

Olie til fyr

Det er værd at overveje, hvilken type fyringsolie, du vil anvende næste gang fyret skal fyldes igen. Du bør tænke over:

  • Kvalitet og pris
  • Kundeservice
  • Levering
  • Miljø
  • Sikkerhed

Kvalitet og pris

Det er klart kvalitet og pris hænger sammen. Vælg ikke altid det billigste selskab. Kig efter om de er forsikret, kan levere og hjælpe dig med påfyldning af olie og om de er villige til at svare på dine spørgsmål og imødekomme dine krav.

Kundeservice

Hvis man ikke får en god kundeservice, tør man ikke stille de relevante spørgsmål og det kan i sidste ende blive skadeligt for dig og miljøet. Vælg derfor et sted, hvor de er i stand til at tale pænt til dig og vejlede dig omkring din fyringsolie.

Levering

Når du har et oliefyr, skal du hele tiden holde øje med beholdningen. Men faktisk er der meget der har ændret sig siden de første oliefyre blev opsat. I dag kan man får olien leveret lige til døren. Rent faktisk kan din olie beholdning monitoreres så nøje, at du slet ikke behøver, at koncentrere dig om den. Der er fagfolk, der ved en masse om oliefyre, som kan fylde op lige præcis, når dit fyr trænger til det. Det afhænger af din tank type, men normalt er det når reserverne er nede på en 300-500 liter. Så rykker fagfolkene ud med en ny fyringsolie. Hvis du fx vælger en automatisk olielevering hos Statoil, får du også rabat. Du får faktisk 100 kroners rabat / 1000 liter.

Miljø

Hvis du vil vælge en olie, der er skånsom overfor miljøet, kan du anvende Premium fra Statoil. Det er den første svovlfri fyringsolie.

Sikkerhed

Kig dig for når du vælger fyringsolie. Du skal altid vælge et sted, hvor du er forsikret, hvis uheldet er ude. Det er en kendsgerning, at olie gerne skulle blive i tanken, ellers er det en forureningskilde. Olien bliver naturligvis også i tanken, når du vælger et kompetent selskab. Men du skal altid vælge et sted, der også er forsikret. Ellers risikerer du at stå med hele regningen, hvis der sker noget med olie og olietank.

Skriv et svar