Hjemmelavet hundelegetøj

Alle hundeejere er klar over, at det ikke er så enkelt at have en hund. Det kræver både tid, penge og kærlighed og omsorg. Men en hund kan være en god idé i mange familier, så man har et ekstra medlem af familien, og det kan øge sammenholdet i familien. Desuden kan hunde anvendes i mange sammenhænge:

  • Godt selskab når man føler sig alene
  • Kan holde vagt ved ejendommen
  • Være en ven og legekammerat for børnene og alle medlemmerne i familien

En hund kræver visse ting af familien, og det er dels vand og foder i tilpasse mængder, motion og opmærksomhed samt en fast plads i hjemmet, hvor hunden kan slappe af. Derudover skal hunde faktisk beskæftigesmed noget intelligent, således hunden ikke bliver sløv. Derfor findes der efterhånden mange former for intelligent legetøj til hunde, hvilket også kaldes for hundelegetøj. Tidligere var dette blot en bold eller en kæp, men i dag findes der mange andre slags hundelegetøj.

Hvilket hundelegetøj findes der?

Kun fantasien kan beskrive, hvilke former for hundelegetøj der eksisterer, men på markedet i dag kan man købe en del forskellige slags hundelegetøj såsom:

  • Plastiklegetøj kødben
  • Dental sticks
  • Bolde
  • Frisbees
  • Tøjdyr
  • Rangler
  • Pivedyr i latex

Vi er alle klar over, at hunde er meget legesyge, så de kan anvende dine sutsko eller andre ting til at bide i, så derfor er det bedst, hvis du vil have dine sko for sig selv, i stedet for køber lidt hundelegetøj til dit kæledyr. Dermed aktiverer du din hund, holder den rask og beskæftiget, således den ikke keder sig.

Hunde elsker at blive fysisk og mentalt stimuleret gennem aktiv udfoldelse og gennem udfordringer og opgaver, der stimulerer dens hjerne gennem sanserne. Hunde er naturligvis forskelligt anlagt, og der findes jo mange racer af hunde. Men der er ingen tvivl om, at hundelegetøj er vitalt for hundens psyke, og godt hundelegetøj kan altid bruges.

Hos webshoppen Olivers.dk kan man finde mange typer hundelegetøj, og de har et stort udvalg af foderprodukter og generelt alt til hunde. Man kan i dag få legetøj, som kan dosere godbidder, når hunden får fat i det. Legetøjet skal helst være skånsomt for hundens kæber og mund, og det skal være rengøringsvenligt og holdbart.

Lav selv dit eget hundelegetøj

Men ofte er de simple løsninger de bedste, og man kan nemt selv lave gode former for legetøj til hunde. Man kan anvende et stykke solidt og snoet tov, som gerne er lidt elastisk, idet man derved ikke river tænder ud på hunden, når man trækker i tovet. Hunde elsker at lege med et trækketov, og man kan lege og træne mange øvelser med sin hund på den måde. Man kan også binde en bold til enden af et tov og lave trække øvelser med hunden, hvilket også er en populær og givende øvelse. Husk endelig at give regelmæssige godbidder under træningen, så hunden er klar over, når den gør det godt.