Komplet guide til fjernelse af pletter

Førhen skulle man mange steder, før man effektivt kunne få et godt råd omkring fjernelse af vanskelige pletter på tøj og gulvtæpper. Alle mennesker havde deres forskellige forslag til at fjerne netop denne type pletter. Om det er tyggegummi, rødvin, olie eller andre vanskelige pletter, som skal fjernes, så har de nemlig hver deres specielle rensemiddel, som effektivt og hurtigt løsner pletten. Andre rensemidler vil overhovedet ikke have nogen nyttig effekt på problemet, så det er jo meget naturligt at lave en total oversigt over de forskellige løsninger til fjernelse af pletter. Den kan du finde på hjemmesiden Pletvæk.dk, hvor man kan få råd om at fjerne alle typer pletter. Her har jeg lavet en oversigt på de forskellige type af pletter, samt en beskrivelse af hvordan man fjerner disse pletter.

Urin og tis:

Brug eddike, citronsyre og rodalon.

 

Kakao:

Brug koncentreret opvaskemiddel, glycerin eller brun sæbe.

Kakaopletter på dit service, termokande, kande, bord, gulv eller køkkenbord fjernes nemt med en koncentreret opløsning af opvaskemiddel. Vask pletterne med opvaskemiddel opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Er pletterne indtørrede benyt da en opløsning af brun sæbe. Vask pletterne med brun sæbe opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand.

Fjern blodpletter og blod:

Brug koldt vand, salt og glycerin eller 10 % oxalsyreopløsning.

Fedt, olie, margarine og smør:

Brug opvaskemiddel eller rense benzin.

Fjern harpiks:

Brug 99 % isopropylalkohol eller 99 % isopropanol.

Fjern sved:

Brug vaskemiddel, eddike, rodalon og/eller salmiakspiritus.

Kaffe:

Brug bagepulver, glycerin, opvaskemiddel og/eller lun mælk.

Is:

Brug opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel.

Har du selv nogle flere gode råd eller metoder til pletfjernelse så del dem gerne med os. Skriv eventuelt en kommentar nederst på siden.