Sådan klarer man fældning af træer

 

Folk med hus og have har ofte træer i indkørslen og i haven. Træer skal passes så der ikke knækker store grene af. Buske og træer skal som regel studses og stynes. Man kan ofte selv klare denne pasning, men når det drejer sig om større træer, så bør man overveje at kontakte en sagkyndig person. Man kan komme ud for situationer, hvor store træers rødder kan give problemer med blandt andet fliser, asfalt og græsplæne. I de værste tilfælde kan trærødderne endda vokse ind og ødelægge kloakker og drænrør, og så må man overveje fældning af træer.

Start med at vurdere omfanget

Før man gør noget overilet som fældning af træer, så bør man konsultere andre for at få deres syn på problemet. Hvis dommen lyder på beskæring af grene eller fældning af træer, bør man overveje, om man tør magte opgaven selv. Man kan få en træfældnings pris hos en lokal gartner eller havemand. Dette er ofte billigere, end man skulle tro, og på den måde slipper man for at sætte sit eget helbred på spil eller risikere at forårsage væltede træer ned på folk, biler eller huse.

En fagmand kan give en bedre vejledning om, hvorledes problemet nemmest kan klares. Nogle gange er der brug for træfældning fra jorden, og andre gange er det bedre med sektionsfældning eller topkapning, nemlig når det ikke er muligt at fælde træet i ét stykke.

Ved større træer kan man få brug for en lift, så det kan altså være en stor opgave med fældning af træer. Man kan sagtens selv klare de små og ufarlige opgaver, men man bør overlade de krævende opgaver til fagfolk med erfaring og det rette udstyr.

Find en fagmand på nettet

På Sjælland kan man finde havemanden, der tager sig af træfældning Køge og omegn, da firmaet holder til i Køge og har mange års erfaring med fældning af træer. Man kan opnå en god træfældning pris, hvis man selv tager handsker på og klarer oprydningen efter træfældningen. Dette er absolut en udmærket løsning, man bør overveje, hvis man har problemer med sine træer.

Skriv et svar