3 tips til at give din gamle lænestol ny polstring

Der skal ingen handymand til at gøre det for dig, hvis du selv sidder med alverdens idéer og kreationer til at indrette dit hjem.

Der er ingen, som siger at dit projekt sker uden anstrengelser og problemer, men så længe din lyst slår sig løs på dansegulvet er dit engagement allerede flere meter foran – så er det da bare om at komme i gang! DIY, der står for Do It Yourself er især udbredt, når det handler om at indrette boligen.

Denne tendens handler om den personlige stil, og gør det selv projekter blandt andet inden for møbelpolstring af din mormors gamle lænestol. Det lyder måske svært, og der er ingen, der siger det let, men når du først har lært kunsten bag møbelpolstring, kan du give de gamle lænestole et helt nyt look, og de ser med det samme nye og ubrugte ud.

Få et par tips til hvordan du griber det an, hvis du tør at tage udfordringen op!

 

3 råd inden du går i gang med møbelpolstring

Møbelpolstring handler om at ombetrække stole, så de igen passer til husets indretning. Følg nedenstående råd for et fantastisk resultalt:

1. Forarbejdet skal være i orden, hertil skal du være omhyggelig, når du måler din lænestol, og det som du ønsker skal ombetrækkes. Dobbelttjek, hvor stoffet skal sys sammen, samt om mønsterdelene passer sammen. Når forarbejdet er gjort, kan du rykke videre i processen.

2. Brug en flad skruetrækker, når du skal ombetrække lænestolen for at løsne gamle hæfteklammer. Dernæst en spidstang for at fjerne dem. Nogle lænestole er sat fast med skruer, disse skal derfor skrues løs inden du fjerner stoffet.

3. Benyt dig af finkornet sandpapir til at slibe lænestolen, og brug en primer for at skjule ridser inden du maler den. Du kan sætte det nye sæde på, når malingen er tør, og vupti, så har du selv kreeret en ny og moderne lænestol.

Færdigkøbt lænestol

Det er ingen skam, hvis du ikke har mod på møbelpolstring af en gammel lænestol, da en ny lænestol også kan være en god investering. ILVA tilbyder et stort sortiment med forskellige modeller af lænestole. Du kan få modeller som Chesterfield, Dixie, Goteborg, Polo og Kingston, der pifter enhver stue med nyt liv og charme.

Du kan kombinere en ny fin lænestol med dine nuværende møbler, og derved skabe en god kombination af nyt og gammelt, som passer til netop dig og din stil.