Lav dine egne elegante havemøbler

 

Foråret og sommeren er godt på vej, og det betyder med andre ord, at det er ved at være tid til at finde havemøbler og andet godt frem igen. Men, har du fundet ud af, at dit eksisterende havebord er blevet råddent vinteren over? Så skal du ikke fortvivle, da du kan lave dit helt eget havebord til dine resterende havemøbler. Det er ikke særlig svært, og så ser det fantastisk godt ud!

 

Beslut dig for valg af træ

Inden du går i gang skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilket træ du gerne vil bruge til dit havebord. Billige træplanker kan sagtens gøre det, og det bringer ligeledes en fantastisk charme til bordet, som ikke kan fås hos byggemarkedernes havemøbelsæt. Brug endelig gerne genbrugstræ, da det er godt for miljøet, og giver dig en god samvittighed; det kunne være eksempelvis være planker fra et gammelt gulv. Hvem ved? Kun fantasien og dine ønsker sætter grænsen.

 

Det skal du bruge

Når du har fundet dit ønskede træ, skal du finde frem til følgende: 4 planker spærtræ i længden 290 centimeter, 24,4 centimeter i bredden og 4,5 centimeter i højden, 3 plader til at skue bordet sammen med, en rundsav, sandpapir, en slibemaskine, pensel, olie til behandling af bordet, boremaskine, skruer og bordben.

 

Sådan gør du

Når du har skaffet alle materialerne, er det endelig ved at være tid til at lave havebordet, så du kan få fuldendt samlingen af havemøbler.

  1. Det første du skal gøre at save plankerne til Di den ønskede længde. Længen afhænger helt og holdent af, hvor mange, der skal sidde rundt om bordet.
  2. Når plankerne er savet til i den ønskede længde, er det tid til at pudse plankerne med 2sandpapir. Det er langt den nemmeste metode til at fjerne eventuelle splinter, der end må være. Det støver en del, så gør det gerne på et udendørs areal med støvmaske på. Om du vil gøre det med maskine eller i hånden, er op til dig.
  3. Når plankerne har tørret en smule, er det ved at være tid til at samle dem. Saml dem gerne således, at der er cirka en halv centimeter luft mellem plankerne. Sæt efterfølgende bordbenene fast, og skru dem gerne fast direkte i bordpladen.
  4. Olier som sidste led i processen dine planker, da giver et rigtig flot look samtidig med, at det beskytter træet mod spildte væsker og madvarer, når det er klar til at blive taget i brug.

Nu har du et rigtig flot havebord, som matcher dine havemøbler. Det tager ikke lang tid, og giver et meget charmerende resultat.