Overvej at blive opfinder

Man behøves slet ikke være universitets uddannet professor eller ingeniør for at blive opfinder. For ar blive en god opfinder, skal man blot have masser af selvtillid og viljestyrke. Man skal aldrig give op og forsøge mange gange indtil projektet lykkes. Denne udholdenhed er ofte baggrunden for andre opfinderes succes. Læs her på videnskab.dk om almindelige mennesker som mødes og udveksler idéer om teknik og udvikling. Nogle vil være forskere, mens andre vil blive opfinder. Men der er plads til alle kreative mennesker med et åbent sind. Forskere uden tilknytning til universiteter eller virksomheder opbygger i disse år deres egne forsknings fællesskaber. Har du selv en opfinder i maven, kan du bare komme forbi under den store Science in the City-videnskabs festival, der snart rammer København.

Videnskabsfestival i København

 

Opfindelser kommer ikke kun fra universiteter og i virksomheder. I de seneste år er der dukket fællesskaber af såkaldte ’makere’ og gør-det-selv-biologer op mange steder i verden. Også i København – og du kan være med i deres åbne, gør-det-selv-laboratorier. Har du en idé til en opfindelse eller et forskningsprojekt, kan du komme i fællesskabet Labitat og Biologigaragen. Dér bruger teknologi-nørder deres fritid på at hjælpe hinanden med at opfinde teknik og undersøge videnskabelige problemer. En af brugerne er Emil Polny, der har læst en bachelor i bioteknologi, et års historiestudier og en kandidat i humanbiologi. Nu arbejder han med forsknings kommunikation på KU, men i fritiden er han ved at bygge et nyt gør-det-selv-bioteklaboratorium. »Som maker eller gør-det-selv-biolog kan man prøve nogle ideer af. Man kan gå i gang med projekter uden at skulle lade som om, at man kender udfaldet på forhånd. Vi er ikke tvunget til at publicere et vist antal publikationer årligt, som forskere på universitetet, og derfor kan vi fordybe os i et enkelt projekt over en lang periode. Virksomheder ejer de opfindelser, deres ansatte udvikler, men arbejder man i et uafhængigt laboratorium bestemmer man selv, hvad man gør med rettighederne til det, man udvikler« siger Emil Polny.

Har du en idé? Kig forbi!

 

Nu afholder Biologigaragen en ’festival’, kaldet Kopenlab, hvor alle kan komme og se, hvordan teknologi-entusiaster arbejder med blandt andet biotek, elektronik, videnskabskunst, design, prototype- og idéudvikling, ved brug af bl.a. laser cuttere, 3d-printere, gør-det-selv laboratorieudstyr og meget mere.

 

 

Skriv et svar