5 måder at bruge lyskæder på

En lyskæde kan give et tvist til ethvert værelse. De giver varmt lys, og så er de bare hyggelige og flotte. Men den klassiske “hæng-lyskæden-op-i-loftet”-løsning kan være så kedelig.

Af den grund har vi samlet lidt inspiration til dig, som vil have flere lyskæder ind i dit hjem, men ikke gider at hænge dem, hvor de plejer.

Magisk spejl

Hæng lyskæderne på dit gulvspejl. Det giver en magisk, eventyragtig stemning, og så er det superflot om morgenen, når du vågner og skal gøre dig klar. Det er desuden et rigtig fint lys, hvis du er fan af at tage billeder af dig selv i spejlet.

I beholdere

Vask en mørk rødvinsflaske og put en lille lyskæde deri. Det giver det fineste lys og ser superflot ud – både på spisebordet eller i vindueskarmen.

Du kan også tage en gammel glaskrukke eller lignende, bare det er noget gennemsigtigt, og putte en lyskæde i. Uanset hvad du gør, vil det se fint ud.

Lav en fotovæg

En lyskæde kan også bruges som en ophængsmulighed, hvor du hænger små printede billeder på. Hvis du har et polaroidkamera, er det selvfølgelig optimalt, da alle billederne kommer ud i ét format.

Hvis ikke du har sådan en, kan du vælge at printe en masse af dine billeder i det rette format og klippe dem ud. Hæng dem op med små klemmer, og nyd synet af flot lys og gode minder.

På middagsbordet

En flot lyskæde langs et dækket spisebord vil med garanti blive et samtaleemne, næste gang du får gæster. Det pynter og giver et godt lys.

Langs hækken eller hegnet

Også udendørs kan en eller flere lyskæder være hyggelige – især om vinteren, når det bliver meget mørkere.

Hæng dem diagonalt eller vertikalt på hegn, hæk eller noget helt tredje. Det bliver så flot, når du står op. Måske hjælper det endda lidt på vintertristheden, at der er lys, når du vågner.

Skriv et svar