Lav selv en elegant sengegavl

Det er nemmere og billigere, end du lige forestiller dig, at lave en elegant sengegavl, som man normalt kun ser på fine hoteller eller i coffeetable-bøger. En sengegavl er jo i princippet temmelig enkel. Den består jo blot af et stykke blødt stof, som er monteret på en plade, som placeres for enden af sengen, således man kan sidde op i sengen, men hovedet kan hvile på et blødt underlag. Hvis man ikke har nogen sengegavl, så slår man jo hovedet mod væggen, eller også er der bare luft omkring sengen, så kan man slet ikke hvile sit hoved mod noget. Men en sengegavl kan jo købes flere steder, men du får sandelig også lov til at betale for den. Derfor kan det ofte være et sjovt lille stykke hobbyarbejde, hvor man selv laver en unik skræddersyet sengegavl. Du kan faktiske hente en del inspiration til at lave din egen sengegavl på Boligmagasinets hjemmeside. Du får her en komplet gør-set-selv vejledning til, hvordan man selv laver sin egen sengegavl.

 

Du skal bruge følgende materialer:

En tynd finerplade i det ønskede mål, pladevat, spraylim, stof (gå efter et kraftigt og stærkt materiale), knapper (vi valgte selv at betrække vores knapper, hvilket er forholdsvis nemt), hæftepistol og et målebånd.

Sådan laver man sengegavlen:

  1. Lim pladevattet fast på finerpladen med lidt limspray. Vi har lagt tre baner pladevat oven på hinanden – jo mere pladevat, desto tydeligere bliver fordybningerne.
  2. Læg stoffet over pladevattet, og sæt det fast på bagsiden af finerpladen med hæftepistol med ca. 3 cm’s mellemrum. Det er vigtigt, at du undgår folder. Pas på med at stramme stoffet for hårdt.
  3. Vi har placeret knapperne symmetrisk i et klassisk look. Vær helt nøjagtig med opmålingen. Pres hæftepistolen helt i bund og mærk, at du rammer træpladen. Stykke for stykke skaber du med denne teknik de inddelte rum, der skaber de smukke fordybninger.
  4. Vi valgte selv at betrække knapper med stofrester fra sengegavlen. Du kan også med en anden farve knapper tilføre sengegavlen lidt spræl. Sy forsigtigt knapperne fast i fordybningerne (eller lim dem fast, hvis du er til den nemme løsning).
  5. Her slutter gavlen ved sengestellet, men du kan også vælge at understrege den overdådige hotelstil ved at lade gavlen være bredere end din seng. På den måde ‘indhegner’ du også dit natbord til at være en del af møblet.

Husk i øvrigt på at en dobbeltdyne og et tungt sengetæppe kombineret med din nye sengegavl løfter stilen og skaber et eksklusivt look.