Med små nemme tips kan man spare mange penge i dagligdagen. Som du kan se på siden 1001 Sparetips.dk, så kan man eksempelvis i køkkenet dels bage sit eget brød, samtidig med at man også kan male sin eget flormelis. Begge dele er meget nemme, så på disse måder kan du spare mange penge fremover.

Bag selv dit brød

 

Brød er dyrt. Ikke mindst hvis man skal til bageren efter det. Netop her er der masser af penge at spare – blot ved at lave det selv. Hvor dyrt bagerens brød egentlig er, fik jeg en lille reminder om, da min trofaste bagemaskine (gennem 3-4 år) pludselig ikke virkede. Min søn købte bagerbrød med hjem, så han havde til madpakken. 28 kr. kostede brødet – og det var hverken kæmpestort eller specielt spændende. De hjemmebagte brød koster kun en brøkdel. Nu er der nok mange, der siger, at de gider ikke stå og ælte dejen. Og jeg kunne ikke være mere enig. Og det er her, at den moderne teknologi kommer os til undsætning. Jeg sværger til en bagemaskine – og har naturligvis fået en i huset igen. I dag er en bagemaskine noget, man kan få for omkring 300 kr. – hvis man har tid til at vente på et godt tilbud. Og med en bagemaskine er arbejdsindsatsen ganske overskuelig. Man hælder ingredienserne i – og nogle timer senere kommer der et friskbagt brød ud af bagemaskinen. Det er næsten ligesom at kunne trylle. Har du en god røremaskine, kan du også få den til at ælte – og så bage brødet i ovnen.

Mal selv din flormelis

 

Flormelis og sukker er sammen substans – flormelis er bare lidt finere. Prisen på flormelis er godt og vel det dobbelte af, hvad du betaler for sukker. Der er dog kun konsistensen til forskel – og det er der råd for. Flormelis er vel egentlig bare sukker, hvor krystallerne er noget finere. Så vis man nu bare kunne findele sukkeret lidt mere – ville man så ikke få flormelis ud af det?

Sådan laver du sukker til flormelis:

 

Put sukker i en blender/køkkenmaskine. Ikke alle har den samme kapacitet – tilpas mængden efter det. Sæt maskinen i gang. Iagttag i beholderen hvordan sukkeret langsomt bliver til flormelis. Hvis maskinen ikke kan sukkeret igennem på en gang – så hold en pause – og kør igen. Du har nu dit hjemmelavede flormelis – omend nogle gange en smule ”grovere” i konsistensen end det købte – alt hvor stærk en køkkenmaskine. Til glasur af det, vil farven være en anelse mørkere end det, du laver af købt flormelis.