3 tips til at genbruge materialer

Vil du gerne stramme ballerne og skære lidt ned på dit forbrug? Så behøver gode råd ikke at være dyre. Med et ændret tankesæt, hvor du tænker genbrug ind i det daglige og dine mange gør-det-selv-projekter, kan du skåne både miljøet, din pengepung og din samvittighed. Med tanke på at anvende genbrugsmaterialer – selv ned i det helt små – kan du gøre en forskel. Læs med her og få vores råd til at tænke genbrug ind i det daglige.  

Genbrug er lig med sund fornuft

Det er blevet mere og mere trendy at være opmærksom på at genbruge materialer og at undgå at tage for meget del i forbrugsfesten ved at købe alt fra ny af. Du kan tænke genbrug ind alle steder. Lige fra du skifter toner til printeren ud og putter papir i printeren, kan du gøre en forskel. For behøver du virkelig et nyt stykke printerpapir hver eneste gang, at du har brug for at udskrive noget?

Er det bare et print, som du skal bruge til endnu en byggevejledning fra nettet, gør det vel ikke noget, at der står noget på den anden side af papiret? Gør det til en vane at gemme dine papirer – og vend dem omvendt i din printer. Så er det med garanti helt slut med at gå ud og købe printerpapir til dyre penge i butikkerne.

Riv ned og byg op

Har du et træskur ude i haven, som du gerne vil have revet ned, så du har er større areal at så græs på? Så smid ikke brædderne ud. De kan måske bruges til at bygge en hytte til ungerne oppe i et træ eller en bænk til bålstedet. Måske du kender en gør-det-selv-mand, som vil elske at få en dynge brugte brædder foræret?

Tænk hele tiden genbrug ind i stedet for at smide ting ud, som sagtens kan få nyt liv i en anden sammenhæng. Fælder du eksempelvis et træ ude i haven, er der sikkert mange, som gerne vil have træet til deres brændeovn. Det kan også være, at du selv kan bruge en flot træstub som en lille haveskammel i din have? 

Sælg og køb brugt

Brugtvaremarkedet er populært som aldrig før, og stort set alt, hvad du mangler, kan du finde brugt. Gør det til en god vane selv at sætte dine ting til salg på nettet i stedet for at smide ud. Vil du eksempelvis af med dit drivhus, så sæt det til salg til en billig pris, eller tilbyd, at det kan afhentes uden beregning. Så smider du ikke noget ud, som andre kan bruge, og du slipper tilmed for selv at skulle fjerne det eller køre det på lossepladsen. Skal dine vinduer skiftes ud, er der med garanti andre, der kan bruge de gamle. Tænk hele tiden den vej rundt og bidrag til at genbruge de materialer, der kan genbruges.

Skriv et svar