Dette kan du selv renovere i udestuen

En renovation af udestuen kan – hvis du vil bruge tid og penge på det – være en proces, som du selv kan sørge for. Udestuen hænger sammen med dit hus, men da væggene i dit hus oftest kan klare sig uden udestuen, står den uafhængigt af huset.

Overvej det grundigt, før du gør noget

Som nævnt før står din udestue ofte uafhængigt af huset. Men du bør selvfølgelig undersøge dette grundigt, før du begynder på noget.

Hvis du pønser på at sælge dit hus og håber på, at en renoveret udestue kan være en investering med forhåbning om en højere salgspris, bør du tænke dig om. En udestue er især i hovedstadsområdet ligegyldig. Udestuen kan derfor ende med at være en investering, som du næppe tjener ind igen.

Er du derimod interesseret i udestuen for hyggens skyld, og har du ikke planer om at flytte lige foreløbig, kan det være en fantastisk tilføjelse. 

Start med grundlaget

Du bør først kigge på, hvor slemt tingene står til. Er dine vægge faldefærdige, er døren rådden, er taget slidt og er fliseunderlaget skævt? Så kan det være en god idé, at du får revet hele skidtet ned for så at genopbygge det på ny.

Hvis du vil starte på ny, bør du grundigt overveje, hvilke bestanddele dit udehus skal bestå af fremover. Skal du have fliser, eller skal det være et konkret gulv. Skal der isoleres vægge? Skal taget være lavet af glas? Der er mange overvejelser at gøre sig, før du begynder at bygge.

Selvom du kan gøre mange af tingene selv, kan det være en god idé at tage en snak med en murer, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvad der kan betale sig. Hvis du kender en bygningskonstruktør eller en murer, kan det være, at du kan være heldig med, at de vil hjælpe dig. 

Opgradér det allerede eksisterende

Hvis du til gengæld er så heldig, at du står med en fin, solid udestue, kan du blot overveje at udskifte nogle af dens dele. Hvis vinduespartierne til udestuen er ved at rådne, kan du udskifte dem. Hvis døren binder, kan du fikse den. Hvis én af fliserne er skæv, kan du rette den op.

Små ændringer som disse gør en kæmpe forskel. Held og lykke.

Skriv et svar