Brug weekenden på at rydde op i køkkenet

Af én eller anden årsag ender køkkenskabe- og skuffer meget hurtigt i et uoverskueligt kaos. Især med børn i huset, der selv henter ting i skabene eller hjælper med at tømme opvaskemaskinen. Pludselig er plastbøtter, tallerkener, havregrynspakker og Knorr saucer ét stort samsurium.

Ryd op og ryd ud

Kaos i hverdagen giver unødig grund til stress. Dermed ikke sagt, at rodede køkkenskabe er den direkte årsag til stress, men mange bække små. Afsæt en dag i weekenden til at gøre noget ved problemet. Gerne en dag, hvor du er alene, så ikke arbejdet konstant bliver forstyrret.

  • Tøm alle skabene. Ja, det lyder måske tåbeligt, men du sparer faktisk tid ved at tømme det hele på én gang og danne dig et overblik frem for at flytte rundt og rundt på de samme ting.
  • Tør af. Giv alle skabe, skuffer og hylder en overhaling med en omgang sæbevand.
  • Afmærk skuffer og skabe. Hvad skal være hvor?
  • Smid ud. Alt det, du ikke har brugt det sidste år, bør kasseres. Chancen for, at du får brugt det fremover er meget lille. Alt, der er i stykker bør også smides ud.
  • Sæt på plads. Du ved, hvad du har, og du ved hvor det skal hen. Så er det bare at gå i gang.

Giv køleskabet en omgang

Når skabe og skuffer står snorlige og ovenikøbet dufter himmelsk, ville det være dumt at springe køleskabet over. Det samme princip her: ud med det hele, gør rent, smid ud og ind igen.

Er du en rigtig overskudskvinde fortsætter du med fryseren. Det er dog en lidt større opgave, der tager tid, da den skal afrimes. Det kan derfor faktisk være en god idé at starte med fryseren, så den kan tø, imens du ordner resten af køkkenet.

Forny

Når der er ryddet ud og op og gjort rent, har du et meget bedre overblik over, hvad der mangler. Måske trænger håndvasken til en udskiftning? Det er faktisk nemt at gøre selv, og du kan få alt det, du skal bruge billigt med en LavprisVVS rabatkode.

Det kan også være, at køleskabet faktisk ikke er så kønt indvendigt, selvom du har skrubbet og skuret. Hvad enten det trænger til nye hylder eller kurve – eller du simpelthen beslutter at erstatte det med et nyt, bedre og pænere, kan du spare penge på det med en Skousen rabatkode.

Skriv et svar