Rens selv pletter på dine møbler

Dine møbler bliver slidt meget hver eneste dag, så det kan ikke undgås, at du sætter fedt pletter, støv og snavs, som kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletter opstår, kan du være heldig at fjerne den uanset hvilket materiale, der er tale om. Møbelrenser Steen Rasmussen giver gode råd til hvordan. Læs eventuelt mere om møbelrensning på Idenyt.dk. Her vil du kunne se, hvilke opgaver man selv kan klare, og hvilke problemer som kun en fagmand kan håndtere.

Pas på, når du fjerner pletter

 

Beskidte møbler med grimme pletter kommer af flere ting. Støv lægger sig i betrækket, fedt fra håndflader og hår misfarver armlæn og ryglæn, og der bliver spildt pletter på betrækket. Fristelsen til selv at gå i gang med at rense møblet kan være stor, men vær forsigtig da du ofte kan gøre mere skade end gavn, og rensning af pletter ofte er noget, der kræver fagfolk.

Det kan du selv gøre ved pletter

 

Hvis uheldet er ude, og du selv vil forsøge at fjerne pletter, skal du altid gå i gang straks, den er opstået. Jo længere tid du venter, jo sværere bliver det at fjerne dine pletter. Og lad mig aflive et gammelt husråd, som mange stadig følger: Drys aldrig kartoffelmel på pletten. Det binder den bare i polstringen. Det første, du skal gøre, når du skal fjerne en frisk plet på møblet er at få suget så meget af pletten op af betrækket som muligt.

Brug køkkenrulle til at suge

 

Læg flere lag køkkenrulle på pletten, og tryk så væsken fra dine pletter bliver suget op i papiret. Du må ikke gnide på dine pletter. Gentag processen, til køkkenrullen ikke længere suger noget væske op. Herefter fugter du pletten med lunkent vand – hvis pletten består af blod, skal du dog bruge koldt vand. Det er ikke kun pletten, der skal gøres våd, men hele den møbelflade den er kommet på. På den måde undgår du, at der opstår en skjold. Desuden er det meget vigtigt, at der kommer så lidt væske i polstringen som muligt.

Alle møbler kan renses for pletter

 

Mange frygter at deres betræk er blevet så beskidt, at møblerne ikke kan renses. Men alle former for stoffer, mikrofiber og læder kan renses. Visse møbler betrukket med skind kan dog med tiden få en naturlig patinering, som kun gør møblet flottere. Alligevel er en plejerensning indimellem en god idé for at undgå udtørring. Det er ikke kun pletter og skjolder, man kan få bugt med ved en rensning, men også fx støvmider, skimmelsporer og dårlig lugt fra røg, fugt, sved og urin.

 

Skriv et svar