Sy din egen sækkestol

 

Hvis du ikke allerede har en dejlig sækkestol stående derhjemme, så er det bare med at komme i gang ved symaskinen. Nedenstående opskrift er nem, og når den er færdig, er den fantastisk at sidde i, da den former sig efter kroppen. Børn som voksne vil elske at sidde i den – så måske du ender med at sy en hel bunke af dem.

Det skal du bruge
Det dejlige ved dette projekt er, at det ikke kræver særlig mange materialer. Alt du skal bruge er 1,15 meter stof på mindst 120 centimeter i bredden i fire forskellige mønstre, 1 lynlås på 70 centimeter, 4,60 meter lærredsstof til forposer og krøyerkugler til fyld.

 

Sådan laver du en sækkestol

  1. Læg det papir, du gerne vil tegne selve mønsteret på, på gulvet eller et stort bord. Bind dernæst den ene ende af en snor om en blyant, og hæft den anden ende fast til hjørnet af papiret med malertape – længden på snoren skal være 110 centimeter. Tegn herefter en cirkellinje fra den ene side til den anden af papiret, hvorefter ud tegnet en lige linke på 110 centimeter, så den rammer cirkellinjen i begge ender. Tegn herefter to lige linjer fra de punkter, der rammer din cirkellinje, og ned til hjørnet med tapen. Nu skulle du gerne have en trekant, der er 110 centimeter på alle tre sider. Klip den ud!
  2. Hæft nu mønsteret på stoffet med knappenåle, og klip så en trekant i hver af de fire forskellige stoffer, du har udvalgt. Klip det med 1 centimeters sømrum, og fjern så knappenålene.
  3. Nu til det lidt mere besværlige arbejde; læg to af dine trekanter ret mod ret, og sy dem så sammen. Sy dernæst den tredje trekant fast til siderne af hver sin trekant, således at de sammen danner en pyramide. Sy nu den fjerde trekant på forneden langs de to sider. Det næste du skal gøre, er at presse kanterne langs den tredje side 1 centimeter om på vrangen.
  4. Nu til lynlåsen; hæft den fast på midten af det åbne stykke og sy den fast. Sy dernæst de to åbne stykker sammen ved hver ende af lynlåsen. Pres alle sømmene, og vend retten ud.
  5. Nu skal du gøre det samme ved foerposen, som du gjorde med betrækket. Den skal dog ikke have en lynlås, men skal i stedet fyldes med krøyerkugler, inden åbningen syes til. Læg slutteligt foerposen ind i dit betræk og luk lynlåsen.

Du har nu en hamrende lækker sækkestol!

Skriv et svar