Hjemlig optimering: Nye fliser til dit hjem

Trænger din bolig til en renovering? Og indebærer det, at der skal lægges nye fliser på badeværelset, i entreen eller i køkkenet? Hvis svaret er ja, så læs med i denne guide og bliv inspireret til, hvilke typer af fliser der egner sig bedst til de enkelte rum.

Mange forskellige typer af fliser

Der findes fliser i næsten ethvert hjem, uanset om man er indenfor eller udenfor. Indendørs kan vi finde fliser på gulve og vægge, og bevæger man sig udenfor hoveddøren, finder vi dem ofte lagt i indkørslen eller på terrassen. Fliserne er overalt og kan anvendes til mange forskellige formål.

Det er selvsagt ikke den samme flise, der ligger både indenfor og udenfor. Der findes et stort udvalg af fliser, der kun egner sig til brug indendørs, mens der er tale om helt andre typer af fliser, når det kommer til indkørslen og haven. For førstnævnte er udvalget særligt stort, da der her skelnes mellem natursten, glasmosaik, fliser med betonlook og keramiske fliser.

Fliser i natursten

Fliser i natursten er fremstillet af naturlige stenarter. Her kan nævnes granit og skifer som nogle af de mest populære flisevalg. Naturfliser kan anvendes overalt i boligen – både i entreen, i køkkenet og på badeværelset, da de også tåler vand. Ligeledes vælger mange at benytte dem som bordplader. Idet naturfliser ofte indeholder kalk, kan de ikke tåle syreholdige kalkfjernere, da denne nedbryder kalken.

Glasmosaik

Glasmosaik er en anden type flise, som særligt anvendes på badeværelset eller over køkkenbordet. Den er fremstillet i glas og fås i mange forskellige størrelser. Ofte er der tale om en kvadratisk glasstift, mens designet varierer fra alt mellem et ensfarvet udtryk til mønstre i mange forskellige former.

Keramiske fliser

Keramiske fliser er fremstillet af forskellige lertyper, som efterfølgende brændes ved meget høje temperaturer. Der findes mange forskellige udformninger af keramiske fliser, og dertil er det den vel nok nemmeste flise af dem alle. Den kan anvendes i alle typer af rum, tåler alle former for rengøringsmidler og kræver ingen særlig form for vedligeholdelse.

Betonlook

Keramiske fliser kan fås med flotte betonlook også, og i dag er netop denne flise populær som aldrig før. Det skyldes ikke mindst, at betonen kan se ud på mange forskellige måder. Enten som værende meget slidt, blank og poleret eller med aftryk af forskallingsbrædder. Den samme flise med betonlook findes derfor sjældent i to hjem.

Skriv et svar