Kabelopmærkning holder styr på dine kabler

 

I mange hjem flyder det med forskellige kabler til forbindelse af diverse elektroniske apparater, og det gælder især disse kabler:

  • Opladere til mobiltelefoner.
  • Opladere til bærbare PC.
  • Strøm til stationær PC og printer.
  • Internet LAN-kabler til trådløs router.
  • Diverse stikdåser med strøm.
  • Antennekabler til TV, video og TV boks.
  • Signalkabler til højttalere.
  • Strøm til bord- og væglamper.

Der løber en farlig stærkstrøm i visse af disse kabler, så derfor må kablerne aldrig være afisolerede, således de kan røre hinanden, da dette kan føre til farlige kortslutninger og dermed brand. Det er vigtigt, man altid har gode stikforbindelser på alle sine kabler, så der ikke vil opstå gnister og kortslutninger, der i værste fald kan være livsfarlige.

Sådan kan man holde orden på sine kabler

Det kan jo desværre ikke undgås at anvende kabler til at forbinde enhederne med hinanden, men man kan til gengæld holde lidt orden blandt ledningerne, således det dels ser pænere ud, men det bliver også mere sikkert at færdes i området samt lettere at rengøre og støvsuge.

Man kan selv gøre flere tiltag, der giver mere orden i ledningerne, og det er dels at gøre så meget som muligt trådløst samt at placereenhederne fornuftigt i forhold til hinanden, således der skal trækkes mindst mulige antal ledninger. Man kan eventuelt få en elektriker til at installere flere strømstik i de rum, hvor det er påkrævet med mange strømtilslutninger. Man bør anvende kraftige stikdåser i god kvalitet, således der ikke vil komme kortslutninger i dem, og alle de løse ledninger bør man binde med kabelstrips og placere i en diskret kabelbakke, så de ikke ligger og flyder.

Man kan endda trække kabler i rør inde i væggene eller på loftet, så der er jo muligheder nok. En sidste men vigtig ting er at lave en kabelopmærkning, således man præcist kender til hver enkel ledning.

Kabelopmærkning

Mange kabler kan have samme stik men have et helt andet signal, således man kan spilde masser af tid ved forgæves at putte stik ind og ud. Når man efter et års tid skal flytte rundt på enhederne eller tilføje en ny enhed, så har man glemt, hvad de enkelte ledninger er. Derfor vælger mange at mærke deres kabler med en etiket, der kort beskriver ledningsformål.

Har man haft surroundsound musikanlæg, så kender man sikkert til ledningsrod, da hver højttaler netop har en bestemt placering og indgang på forstærkeren. Har man mange USB-enheder er det igen rart at vide, hvilken ledning der hører til hvilken enhed. Derfor kan man anvende enten tape, klistermærker eller deciderede etiketter til at montere på kablerne, således man altid senere kan identificere disse.

Der findes endda bordprintere til netop dette formål, men man kan også nogle gange anvende labelprodukter fra Dymo eller Brother, men skal der være tale om en professionel løsning, så bør man overveje kabelopmærkning fra Hans Følsgaard, der har alle former for bordprintere til opmærkning af kabler, ledninger og industrielt udstyr.

Her kan man nemlig trykke direkte på ledningerne ved hjælp af fladtrykte krympeslanger, hvilket jo er en ekstrem holdbar og sikker metode til at mærke kablerne med.