Øg din virksomheds kreditværdighed

Virksomheds kreditværdighed fastsættes af flere kreditvurderingsbureauer, hvor AAA er den højeste rating til rådighed. At få tildelt en AAA kreditværdighed til dit selskab tager tid, flid og udholdenhed. Du kan opbygge din kreditvurdering over tid ved at tage de rigtige skridt og derved undgå alle negative rapporter, hvilket i sidste ende kan resultere i en AAA rating samt åbne døre til de laveste renter og mest gunstige gældsbetingelser på markedet.

Forberedelser til en AAA rating

Din virksomheds kreditværdighed drejer sig om gæld. Således er gældsforvaltning den vigtigste faktor for at opnå en AAA rating. Sørg for at lave låne betalinger til tiden så ofte som muligt, og kontakt altid långivere for at anmode om officielle udvidelser, hvis du ikke kan overholde betalingsfrister. Undgå at overudnytte dine balancer ved at foretage for meget gæld i forhold til dine kontante og produktive aktiver, da dette kan udtynde vigtige gældskvoter, som kreditvurderingsbureauer analyserer.

Det er også enormt vigtigt at administrere din brug af kredit for at vise kreditvurderingsbureauer, at i tager ansvar for at få afviklet jeres gæld. Oprethold mindst to kreditkonti – et med et kreditkortselskab og en anden hos en leverandør.

Det er samtidig nødvendigt at administrere pengestrømme ved at holde en rigelig mængde penge til rådighed til enhver tid for at opretholde et en høj penge gennemstrømning til gældskvoten. Kreditgivere og kreditvurderingsbureauer ser pengestrømme som en god indikator for evnen til at betale kortfristet gæld. Identificer dine økonomiske svagheder ved at sammenligne nøgletal med konkurrenter, og gør hvad der er nødvendigt for at justere hvert forhold over tid.

Få klar besked med Bisnodes kreditrating skala

Bisnode giver din virksomheds kreditværdighed karakterer med deres kreditrating skala, hvilket kan hjælpe dig med at administrere forretninger og tab. Selve krediratingen er baseret på oplysninger fra bl.a. Erhvervs- & Selskabsstyrelsen samt CVR-registeret.