Hjemmelavet hundeseng

Når familien har fået en firbenet lille ven, så skal denne hund naturligvis have sin egen hundeseng, så den kan slappe af i trygge omgivelser på sit eget domæne, hvor den kan have sine kødben, legetøj og sin madskål indenfor rækkevidde. Dermed slipper man også for, at hunden vil sove oppe i sengen, da den nu får sin helt egen hundeseng, som den kan boltre sig i. Man kan sagtens købe en hundekurv eller en hundeseng, men ofte har de ikke den rette størrelse eller farve, og måske er de for dyre, så man kan eventuelt selv fremstille sin egen hundeseng ud fra billige materialer, som man har liggende i forvejen. Derved kan man lave en seng i den helt rette størrelse for et meget lille beløb, hvis man blot er lidt ferm på fingrene.

Krav til hundeseng

De professionelle senge på markedet er fremstillet af slidstærke materialer, som er nemme at vedligeholde og rengøre, således lugt og afføring ikke kan trænge ind i materialet og nedbryde dette, og hunden må heller ikke kunne tygge materialet i stykker. Man bør kunne bruge en god hundeseng i flere år ud i fremtiden, hvis den er fremstillet solidt og af gode materialer. Den bør fores med et blødt liggemateriale, så derfor anvender mange kunststof som nylon, plastik og fleece. Ved at benytte gamle puder, tæpper eller madrasser kan man faktisk sagtens fremstille en velegnet hundeseng næsten helt gratis, og man kan fremstille sengen i den helt rigtige størrelse fra starten af. En hund er ensbetydende med udgifter til både mad, dyrlæge, vaccinationer, forsikring, hundeartikler og meget mere, så på et tidspunkt må man jo spare lidt på udgifterne. Man kan anvende 1 brugt fleecetæppe samt 4 gamle hovedpuder til at fremstille et par små hundesenge eller en stor. Man folder først tæppet på midten af langsiden, hvorefter man klipper tæppet i to firkanter, der er halvt så store som hele tæppet. Derefter folder man den ene halvdel, hvorefter man også klipper denne midt over, så man nu har 4 ens stykker. Nu lægger man så to af stykkerne oven på hinanden, så de liner helt op. Montér nu tape ca. 6-10 cm inde fra kanten og hele vejen rundt. Nu skal man så klippe gennem begge lag tæppe. Man starter med det ene hjørne, så nu skal du altså starter der hvor to stykker tape rammer hinanden, og bagefter klipper du så udefra og ind til tapen. Derved opstår der frynser på tæppet, og når du har afklippet alle 4 hjørner, så skal tapen fjernes. Nu skal man så til at slå knuder, og man starter i et hjørne ved at slå knude på de to frynser, der ligger oven på hinanden. Dette gør man så hele vejen rundt, indtil der opstår et hul midt i, som du kan stoppe puderne ind i. Man fylder to puder ind i betrækket, og man afslutter med at slå knuder resten af vejen rundt.

Færdigkøbt hundeseng

Hvis man ikke er handyman eller har brugte materialer til sin rådighed, så kan det faktisk godt svare sig at købe en ny hundeseng fra starten af, da disse kan købes for små beløb. Det bedste udvalg af hundesenge, hundefoder og andre hundeartikler kan man faktisk nemt finde på internettet, idet flere online butikker har store udvalg til yderst rimelige priser, da de ikke har store udgifter til butikslokaler og personale, som de fysiske butikker har. Olivers.dk er en af de førende webbutikker, hvor man kan finde et stort udvalg af hundesenge og andre artikler til hunde.

Skriv et svar