Sådan bygger du dine egne blomsterkasser

Man kan naturligvis selv købe nogle blomsterkasser, men det er bare så nemt at fremstille dem selv. Dette giver dig jo flere fordele, da du dels kan spare penge, samt du kan skræddersy størrelserne på kasserne, så de passer perfekt ind i dit hjem. Måske har du endda materialerne liggende i et skur i forvejen, da der ofte kun kræves nogle stykker træ og nogle skruer.

Når brædderne er skruet sammen, skal kassen blot slibes og males. Dit hjem vil bogstaveligt talt blomstre og blive mere farverigt med flere blomsterkasser, som virkelig kan forskønne dit hjem og give et bedre indeklima. Et par gode blomsterkasser giver en flot struktur til krukkehaven og jo større kasserne er, jo flere blomster kan de rumme. En god størrelse vil også betyde, at jorden ikke så let tørrer ud, og at du derfor ikke er afhængig af at skulle vande dagligt. Her viser vi trin for trin hvordan du kan byge en smuk blomsterkasse, og giver et bud på fem længeblomstrende sommerblomster, der er særligt velegnede til krukkehaven.

 

Dette skal man bruge:

Værktøj:

Blyant, sav, tommestok, boremaskine, pensel, sandpapir.
Toolmate sav, Ixo mini-boremaskine, Tommestok, Heldækkende træmaling, ¾ liter, Farveprøver, Brædder, skruer og sandpapir.

Sådan laver man blomsterkasserne:

Sav brædderne ud i en størrelse, der passer til din krukkehave og de blomster eller urter, du skal have i den. Langsider, kortsider og bund. Saml brædderne med en stabiliserende klods i hvert hjørne. Det giver noget at skrue i og samtidig gør det plantekassen mere stabil og forøger holdbarheden betydeligt.

Mal kassen i et ’patchwork’ af forskellige farver. Her har vi valgt farverne Pink Akeleje, Turkis himmel og Sommer som bundfarver. Da det ikke er så meget, der skal bruges kan du nøjes med at købe farveprøve. Du kan også bruge forskellige malingerester.

Mal derefter den kulørte bund over med en mere neutral farve.  Lad malingen tørre og slib derefter kassen med let hånd, så de underliggende farver lige præcis skimtes hist og pist. Den svage nuanceforskel giver en flot dybdevirkning og gør fladen mere levende. På samme måde som når man i et maleri fx maler en himmel i forskellige nuancer af blå, grå, beige, lysrosa og grøn.

Beklæd evt. din plantekasse indvendigt med sort plast, det vil forlænge holdbarheden, fordi der så ikke er direkte kontakt mellem jord og træ. Hvis du skal dyrke krydderurter eller andre spiselige afgrøder i kassen, anbefaler vi, at du bruger ubehandlet træ. Evt. lærketræ eller andet hård træ, da det har en bedre holdbarhed end det blødere fyrretræ. Hvis ikke plantekassen skal bruges til spiselige afgrøder, kan du sagtens bruge trykimprægneret træ. Læg potteskår og lidt lecakugler i bunden af kassen for at sikre et godt dræn. Læg derefter et lag opfugtet pottemuld over drænet, placer planterne i plantekassen, ryk rundt på dem til de står rigtigt og fyld efter med opfugtet pottemuld.

 

Skriv et svar