Guide: Sådan skifter du filter i dit Nilan Comfort 300 ventilationsanlæg

Mange kender det at komme hjem til et indelukket hjem, hvor lugten af madrester fra dagen forinden hænger i luften og endnu ikke er ventileret ud. Luften føles både tung og ulækker, hvilket hurtigt kan sætte sig i kroppen og forårsage hovedpine og træthed. Kan du ikke genkende dette problem, skyldes det måske, at du har et ventilationsanlæg installeret i din bolig, som automatisk ventilerer for dig og derved sikrer frisk luft i dit hjem.

Men dit ventilationsanlæg bliver ikke ved med at levere frisk luft, hvis ikke du skifter filteret i det. Derfor giver denne guide dig en overskuelig beskrivelse af, hvordan du nemt kan skifte dit filter ud i dit Nilan Comfort 300 ventilationsanlæg.

Vælg det rigtige Nilan Comfort 300 filter

Ventilationsanlæg er blevet mere almindelige i boligejeres hjem. Dels fordi skærpede krav til energiforbruget i dag betyder, at varmen skal genvindes, dels fordi det sikrer et bedre indeklima.

Her har filteret i dit Nilan Comfort 300 ventilationsanlæg en stor betydning, idet luftpartikler såsom støv, pollen og røg bliver filtreret fra, før luften kommer ind i hjemmet. Ligeledes filtreres madlavningspartikler fra, når luften skal ud af din bolig igen, så de ikke kommer ind i resten af ventilationssystemet.

Det er derfor meget vigtigt, at du husker at skifte begge filtre i dit ventilationsanlæg, og ikke kun det ene af dem.

Skift af Nilan Comfort 300 filter

Et filter bliver med tiden beskidt og skal derfor skiftes ud. Du må aldrig begynde at rengøre filteret med en våd klud, støvsuge det eller vende det rundt, da det ødelægger filtermåtten. Et filter skal altid udskiftes med et nyt for at sikre den bedst mulige luftkvalitet.

Nedenfor er lavet en kort og præcis beskrivelse af, hvordan du skifter filter i dit Nilan Comfort 300 ventilationsanlæg.

  • Åben op for dit centralaggregat
  • Fjern filterristene med filtrene på fra aggregatet
  • Fjern filtrene fra filterristene
  • Rengør aggregatet ved brug af en støvsuger eller en fugtig klud
  • Monter de nye filtre på ristene – husk altid at vende den blå side opad
  • Placer filterristene i aggregatet igen
  • Luk for dit centralaggregat

Ved at følge denne beskrivelse tager et filterskift ikke meget mere end fem minutter, og du vil efterfølgende opleve den bedst mulige luftkvalitet i dit hjem.

Skriv et svar