Drivhuse kan hurtigt blive en indtægtskilde

 

Her kommer et sparetip, som mange ældre husmødre udmærket kender til i forvejen, men mange steder er gået lidt i glemmebogen. Man kan nemlig selv dyrke både krydderier, frugter og grøntsager i sin egen urtehave, samt især hvis man har nogle drivhuse til de skrøbelige planter, der både kræver et frostfrit miljø, gødning, vanding samt udluftning. Det er muligt for de fleste at have mindst ét drivhus langs huset eller ude i en kolonihave, så der er ikke mange gyldige undskyldninger for ikke at blive hjemmeavler af sunde og billige grøntsager og frugter, hvormed familien kan spare tusinder af kr. årligt på husholdningsbudgettet. Men naturligvis skal man kunne opfylde visse men enkle krav, før dette kan blive en indtægtskilde:

  • Man skal have pladsen til drivhuset
  • Man skal have tiden til at passe planterne i drivhuset
  • Man skal have flair for planter dvs. grønne fingre

Men disse krav burde være meget overkommelige, da man jo kan starte i det små med simple og enkle planter, som ikke kan mislykkes, således man hvert år fremover udvider bestanden evt. med flere drivhuse og planter. Derved opnår man værdifulde erfaringer, og på den måde får man helt sikkert grønne fingre, der får alt til at trives i dine velfungerende drivhuse.

Hvilke planter er passende at dyrke i drivhuse?

Danmark har generelt en god muldjord samt et fornuftigt klima til at dyrke mange slags frugter og grøntsager, således man egentligt året rundt kan nyde godt af sunde billige grøntsager, som man nu slipper for at skulle købe i dyre domme i supermarkedet eller på grønttorvet.

Man kan starte med tomater, gulerødder, kartofler, agurker samt krydderi urter, og senere kan man så udvide med peberfrugter, radiser, persille, løg, jordbær, porrer, idet faktisk kun fantasien sætter begrænsninger for mulighederne.

Man finder snart ud af, at det ikke tager lang tid om dagen at passe sine planter og grøntsager, som næsten passer sig selv. Man skal naturligvis sørge for en god muld samt gødning og vanding, men det tager ikke mange minutter dagligt, og med tiden bliver det måske en sjov og velsmagende hobby, som hele familien kan nyde sammen.

Man kan billigt købe spirer og frø til hele sæsonen, som med tiden kan blive til herlige urter og grøntsager, som man slipper for at skulle fare til supermarkedet efter, så man sparer faktisk både tid, transport samt udgifter til indkøb ved at være hjemmeavler af økologiske grøntsager.

Hvad kan man spare årligt med drivhuse?

Et godt drivhus koster ofte 3.000-20.000 kr. i investering, men så bør det også kunne holde til 10-20 års brug eller mere, så man kan kalkulere med maksimalt 1.000 kr. årligt i udgift til sine drivhuse. Man bør fra starten af få fat i et drivhus i den rette størrelse og kvalitet, således man har plads til hele bestanden af urter, frugter og grøntsager, og man kan hente mange nyttige oplysninger om drivhuse hos Hobbydrivhuse.dk, som billigt kan levere drivhus i høj kvalitet i flere størrelser. Det er muligt for dem at være ofte 30 % billigere end resten af markedet for drivhuse, da de selv producerer drivhuse, således kunderne på hjemmesiden springer butikken over og dermed forhandleravancen. I løbet af et år køber man ofte krydderi urter samt frugter og grøntsager for mindst 500 kr. om måneden, hvilket er 6.000 kr. om året, og dermed sparer man altså mange tusinde skattefrie kroner årligt med sin nye grønne hobby.

 

Skriv et svar